Page 1 of 1

Column heads for RVAs not treated right when names only selected

Posted: Wed Jan 10, 2018 4:23 pm
by HughDarwen
Having discovered the problem with displaying a tuple with RVAs that I've just reported, I tried enclosing the TUPLE expression in REL{...}. I also suppressed attribute types in the column heads. In each case the attribute type is REL{n INTEGER} but instead of it not showing at all it appeared as just the single attribute name, n, as you can see in the screenshot below. It seems that the (correct) column heads for the nested relations have been used for the outer relation too.

Hugh
Relbug2.JPG
Relbug2.JPG (102.77 KiB) Viewed 4781 times

Re: Column heads for RVAs not treated right when names only selected

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:22 pm
by Dave
Can you post a paste of a relation literal that exhibits this problem, such as the relation below with "Display enhanced output" turned off?

That will help me see exactly what's going on.

So far, I've not been able to duplicate this.

Re: Column heads for RVAs not treated right when names only selected

Posted: Thu Feb 08, 2018 1:02 pm
by HughDarwen
I've installed v3.011 since I reported this bug and the related one concerning TUPLE{...}. The TUPLE bug seems to have been fixed, but not this one. Here's the example you asked for:

Relbug4.JPG
Relbug4.JPG (78.94 KiB) Viewed 4753 times

Hugh

Re: Column heads for RVAs not treated right when names only selected

Posted: Thu Feb 08, 2018 6:45 pm
by Dave
This appears to be correct, or at least how it's intended to display. The type of the RVA is shown graphically, rather than being written out as RELATION {...}